sagt om böckerna...

OM DRAKBERIDAR-TRILOGIN:


"Berättelsen om hjältebarnet som börjar som en under-huggare känns igen, men är fräsch i Helen Ekeroths tappning. De tre böckerna om Nuwa från Rabén & Sjögren: Skuggan, Striden och Stormen, kommer hålla dig klistrad." 


Matilda Nilsson

- Norrköpings tidningar

OM STRIDEN:


"Striden är en välskriven fantasyberättelse av författaren Helen Ekroth, där alla olika trådar och hemligheter skapar spänning. [...] Det hela slutar med en cliffhanger som lovar mer spänning senare! Helhetsbetyg: 4."


John Karlsson

- BTJ

OM STORMEN:


”Speciellt bra är bokens skildringar av relationerna - både mellan människa och djur, och hur relationerna utvecklas mellan några av huvudpersonerna. Förutom relationer är vänskap, lojalitet och medmänsklighet viktiga ingredienser i handlingen. Språket i boken ligger på en bra nivå för läsare från nioårsåldern – det är ett vardagligt ordförråd, trovärdiga dialoger, och bra beskrivningar.”


John Karlsson

- BTJ

Barnböcker

drakberidar-trilogin

skuggan


Tolvåriga Nuwa börjar på kejsarens drakberidarskola för att lära sig att tämja drakar med hjälp av magi och silverklockor. Där går flickor som vill bli krigare i kejsarens styrka och konkurrensen är hård.


Men Nuwa är också på skolan för att ta reda på varför hennes nu döda mamma plötsligt och utan förklaring slutade som drakberidare. Det visar sig vara svårare än Nuwa anat, både att rida en drake och att få reda på sanningen om sin mamma. Samtidigt dras hon in i en hemlig motståndsrörelse på skolan, något som förändrar allt. Det finns hemligheter som är långt större än hennes egna och frågan är vem som kan lita på vem.

striden


Den svarta draken är väckt, och när kejsaren får veta det har Nuwa inget annat val än att lämna De svarta trädens skola och bege sig till huvudstaden.


Kejsarens palats är en ny värld med all sin prakt och maktspel och Nuwa vet inte vem hon kan lita på. Hotet från rebellerna och den uråldriga draken växer och kejsaren tar drastiska beslut för att besegra sina fiender och den mörka magin. Men Nuwa vill inte vara en del i striden om makten. Hon måste göra det som ingen annan kan, väcka de tre drakarna som är kvar i Lyhrs borg. Bara det kan rädda magin i världen.

stormen


Huvudstaden ligger i ruiner efter striden, kejsaren är fängslad och rebelledaren har tagit över makten. Nuwa vet inte vem av hennes vänner som lyckats fly från palatset i tid och hennes vattendrake är borta. Själv är hon bunden till den urgamla draken Andraste, men skräms av den mörka magin som draken kan släppa lös.

Hon ställs inför ett avgörande val när rebelledaren vill att hon och draken ska fortsätta strida vid hans sida. Men Nuwas uppdrag är ett annat: för att rädda magin måste hon väcka drakarna i Lyhrs borg. Och hitta sin mamma, som kejsaren påstått lever.

Det visar sig att hon kommer att behöva den mytomspunna Ljusets bok. Problemet är bara hur hon ska få tag på den.

Ungdomsböcker

serien silverringarna

den andra staden


En stad – två parallella världar. I Lux Malmö lever magin sitt eget liv och drar till sig osynliga väsen. I Dimos Malmö – det försvunna Malmö utan magi – håller miljökatastrofer och kriminalitet på att förstöra staden.


När Lux farmor mördas sätter det igång hennes jakt på sanningen och de mytomspunna portalerna. Samtidigt reser Dimo genom portalen i hopp om att hämta magi för att rädda sin stad.


Lux och Dimo möts utan att veta hur sammanlänkade deras öden kommer att bli. Men med fiender på båda sidorna kan de inte lita på någon. Kanske inte ens på varandra.


Den andra staden är en berättelse om gott och ont, magi och kärlek och är den första delen i serien Silverringarna.

den femte ringen


Två parallella städer – en utan magi och en med för mycket magi.

I Lux Malmö lever magin sitt eget liv och drar till sig osynliga väsen. I Dimos magilösa Malmö håller staden på att gå under av miljökatastrofer och kriminalitet. Det finns de som tror att städerna bara kan räddas genom att magin får flöda fritt mellan dem, som den en gång i tiden gjorde. Men för att uppnå det måste alla portaler mellan städerna öppnas.

 

I sin jakt på sanningen om vad som hände när Lux farmor dog och för att finna svaret på hur de kan öppna portalerna reser Lux och Dimo till hans Malmö. Samtidigt söker Lux sanningen om sin egen magi – är hon den utvalda? Och vad spelar silverringarna egentligen för roll?

 

Den femte ringen är den andra och avslutande delen i Silverringarna, en berättelse om vänner och fiender, svek, kärlek och magi.